Instruktører

Eva Trasti

Instruktør

Eva har formell utdannelse som:

  • NKK trinn1, bemyndiget for grunnopplæring av hund
  • NKK trinn2, bemyndiget for instruksjon innen lydighet alle nivåer

Eva elsker å trene hund og har gått en mengde kurs i konkurranselydighet med de aller beste instruktørene i Norge, Sverige og Finland. Med Border Collien Lord var Eva i landslagstroppen og representerte Norge i Nordisk Mesterskap. Lord er NORDISK LP Champion og har 5 CACIOB.

Eva er sterk i troen på at man lykkes med hundetrening gjennom lek, glede og belønning. Skal man satse må man gå på kurs, trene regelmessig og ha gode treningsvenner som kan gi konkrete tilbakemeldinger.

Eva har også grunnkompetanse på rallylydighet, smeller og bruks. Hun har startet konkurranse i rally lydighet og i bruks, rundering. Eva har gått flere kurs på øvelsene innen bruks : rundering, spor, feltsøk og brukslydighet. Hun har flere smellerkurs, men dette ble liksom ikke noe for Lord.

Nå trenes Border Collien Lotta på ett år, mål for ekvipasjen er førstepremie i høyeste klasse i konkurranselydighet, konkurrere i bruks og ha smeller som vinteraktivitet.

Eva er også opptatt av miljøtrening, det vil si at hundene i hverdagen skal komme på innkalling, sitt bli eller dekk bli, gå og legg deg, forholde seg rolig når den møter mennesker og hunder, ha et stoppsignal, for eksempel nei., gå pent i bånd. Alle liker hunder med god hverdagslydighet best.

Eva har både teoretisk utdannelse og praktisk erfaring til å instruere hunder fra valpen, familiehunden og til konkurransehunden på høyeste nivå.


Rune Langård

Instruktør

Rune har formell utdannelse som:

  • NKK trinn1, bemyndiget for grunnopplæring av hund
  • NKK trinn2, bemyndiget for instruksjon innen lydighet alle nivåer

Rune elsker å trene hund, da spesielt konkurranselydighet (LP). Rune nyter å se resultater av små justeringer som plutselig utgjør en stor forskjell. Deltagelse på kurs både i Norge og Sverige, med noen av de beste instruktører innenfor LP-Sporten har gitt Rune bred erfaring som instruktør.

Rune er av den oppfatning at positiv innlæring via lek, moro og glede er det beste for å lykkes med å få den hunden man håpet på ved anskaffelse av valp. Gode treningsrutiner og treningsvenner er også viktig for å nå sitt mål.

Rune har både teoritisk og praktisk erfaring om å trene hund fra valp, til voksen, opp til godt nasjonalt nivå innen lydighet. Rune har også stor interesse for hverdagslydighet/miljøtrening. Har man kontroll på "stopp" ord og innkalling får man en helt annen hverdag med hunden. Noen sier at dette er hans livsmotto.

Rune har med alle sine Border Collier trent spor og rundering, også her har han søkt til instruktører med lang og god erfaring, så enkel innlæring og konstruktive tilbake meldinger bidrar han gjerne med for HHK. Aktiviteter her er kun som alternativ trening, men når man trener er detaljer og utførelse like viktig som når har trener LP.

Rune har også en fortid som fotball trener, og innehar tittel som Norges Fotball Forbund Trener II.Tine Hansen 

Instruktør

Tine har formell utdannelse som:

  • NKK trinn1, bemyndiget for grunnopplæring av hund

Tine bor på Gol. Har to australske kelpier, Anton og Pippa. Tine har trent og konkurrert i lydighet og spor, samt stilt ut i inn og utland med Anton. Han nyter pensjonistlivet med turer og fjas. Pippa er under opptrening til lydighet og spor. Hun stilles også ut.